Vardagslivs­bild Utrikes 2020

Vinnare

Lotta Härdelin (DN)

Motivering:
Världen står inför en av det största utmaningar i modern tid, global uppvärmning. Den svår skadade Koala björnen klampar sig fast i ett träd i den utbrända eucalyptus skogen i Australien. Bilden symboliserar de förödande konsekvenser av den pågående klimatkrisen och alla konsekvenser det för med sig.

2:a plats

Alexander Mahmoud (DN)

3:e plats

Eva Tedesjö (DN)

Lotta Härdelin (DN)

Koalorna i Noaks ark Kangaroo Islands djurliv är så unikt att ön brukar kallas Noaks ark. I början av 2020 brann nästan halva arken upp. Flera sällsynta djurarter som bara fanns här riskerade att utrotas. 85% av koalornas naturliga hemvist påverkades av skogsbränderna och eucalyptusbladen, koalornas föda, sveptes med lågorna. Extremvädret som lade grunden för bränderna förutspås öka i omfattning kommande år. 01 En brännskadad koala i en förkolnad eukalyptusskog utanför Parndana på Kangaroo Island. Öns djurliv är så unikt att den brukar kallas Noaks ark. I början av 2020 brann 48% av ön upp och hälften av de cirka 50 000 koalorna dog. 12 januari, 2020.

Alexander Mahmoud (DN)

Endast en restaurant är öppen på berömda Markusplatsen i Venedig, som brukar vara packad med turister. – När gränserna öppnades sa jag, vi måste åka till Venedig innan turistmassorna återvänder. Det här händer bara en gång i livet, säger Sophie Guyot.

Eva Tedesjö (DN)

Under valnatten följer Trumpsupportern Buck Knight utvecklingen i vågmästarstaten Pennsylvania, på Chelsea Tavern i Joe Bidens hemstad Wilmington, Delaware. ”Jag orkar inte med den här statistiken. Jag vill bara se de sista minuterna och gå vidare”.