Vardagslivsbild utrikes 2022

VINNARE: Alexander Mahmoud / Dagens Nyheter

Motivering:
Överraskande fräsch och ny berättelse om unga kvinnor i Kairo. Bilden fångar två generationer i samma bild. Den unga kvinnan i förgrunden, modernt klädd och på rullskridskor, står i skarp kontrast till den äldre generationen kvinnor i bakgrunden.

I ett av Kairos rullskridskogäng bär de flesta medlemmar smeknamn som Turbo, Zusko och Joker. ’Jag åker skridskor för att hålla mig lugn’. Familj och studier är min stress i livet, säger en skidåkare. De hinner köra fram och tillbaka på Sherif Pasha i någon timme innan en polisbuss anländer och ungdomarna flyr på fyra hjul.

 

I ett av Kairos rullskridskogäng bär de flesta medlemmar smeknamn som Turbo, Zusko och Joker. Tidigare brukade de hänga tillsammans vid en av Kairos finare alléer och göra tricks. Men efter att ha blivit bortkörda av polisen syns de lite överallt i staden. – Jag åker rullskridskor för att hålla mig lugn. Familjen och studierna är min stress här i livet, säger en åkare. De hinner åka fram och tillbaka på Sherif Pasha i någon timme, innan en polisbuss anländer och ungdomarna flyr på fyra hjul.

NOMINERADE:

Joel Marklund / Bildbyrån för Expressen

Magnus Hjalmarson Neideman / Svenska Dagbladet

Nunnorna Cora Caeli, Anne Marie Elizabeth, Luca Benedict, Maeve Nativitas, Monica Faustina och Gemma Grace Marie, tillhörande den katolska gruppen Sisters of Life, spelar Uno den 17 januari 2022 i Philadelphia, Pennsylvania, USA.
Ukraina 11 årsdagen firades i hennes nya hem, där hon bott nu i ett par månader. Det är trångt men roligt, som att vara på sommarläger säger Tatiana. I tunnelbanestationen Kholodnaya Gora bor Charkiv borna för att komma undan bomberna. I april när vi besöker Charkiv är kriget nära. Man kan höra artillerielden på avstånd.